Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Popular

Rabona vedonlyönti: Helsingissä pääset jännittämään urheiluvetoja paikan päällä

gambling
Credit: Pixabay

Vedonlyönti tuo urheilutapahtumien seuraamiseen oman jännittävän lisänsä: oikein mennyt veikkaus antaa urheilun ilon lisäksi hieman täytettä lompakkoon. Kaikkein parasta se on silloin, kun pääset seuraamaan urheilutapahtumia paikan päältä!

Helsinki on vilkas, aktiivinen kaupunki, jonka ylpeyden aiheisiin kuuluu monta menestyksekästä urheilujoukkuetta. Näiden kotipelejä päästään tietysti seuraamaan kaupungissa. Kun haluaa yhdistää live-seurannan ja vedonlyönnin, esimerkiksi Rabona vedonlyönti tarjoaa paljon kohteita suomalaisiin sarjoihin: vetoja päästään asettamaan aina jalkapallon naisten Kansallisesta Liigasta jääkiekon SM-liigaan.

Mihin mennä katsomaan jääkiekkoa

Jos jääkiekko saa sydämesi sykähtelemään hieman lujempaa, yksi ehdottomista kohteista on Helsingin jäähalli, joka toimii helsinkiläisen HIFK:n kotiareenana. Joukkue pelaa miesten jääkiekon ylimmällä sarjatasolla SM-liigassa, ja sillä on vielä erityinen rooli – se on koko liigan vanhin seura. Ensimmäisen kerran se pelasi sarjassa jo vuonna 1928. Joukkueen menestys on ollut ihailtavaa, sillä se on päässyt nostamaan Kanada-maljan ilmaan seitsemän kertaa.

Helsingin jäähalli vetää sisäänsä 8 200 katsojaa kerrallaan, ja se löytyy Taka-Töölöstä Olympiastadionin läheisyydestä. Jos haluat viettää adrenaliinin täyteisen peli-illan täällä, keskustasta on helppo napata alle bussi tai raitiovaunu, ja matkaankin menee aikaa vain noin vartin verran.

Toinen Helsingin jääkiekkofanien ylpeys, Jokerit, taas pelaa Hartwall Arenalla. Aiemmin SM-liigassa pelannut joukkue näyttää taitojaan nykyään Venäjällä KHL-liigassa. SM-liigamenestyksessä se ei jää paljoa kotikaupungin kisakumppaniansa taakse: mestaruuksia on kertynyt plakkariin kuusi. Näyttävää kiekkoa pelaava Jokerit on perinteisesti kerännyt hallit täyteen fanejaan, joten tunnelma on sen peleissä katossaan. KHL:ään siirtymisen myötä Hartwall Arenalla päästään nyt näkemään kansainvälisiä otteita, kun Jokerien vastustajat saapuvat vuorollaan sen kotiareenalle pelaamaan.

Vuonna 1997 valmistunut Hartwall Arena on kapasiteetiltaan Helsingin jäähallia suurempi: sinne mahtuu kerrallaan yli 13 300 katsojaa. Halli sijaitsee Länsi-Pasilassa, ja pääset perille niin metrolla, bussilla kuin lähijunallakin.

Bolt Arena: jalkapallofanin ykköskohde

Jalkapallosta innostuva voi nauttia Helsingin Jalkapalloklubin eli HJK:n taidonnäytteistä kotikentällä samalla, kun vetokuponki polttelee taskussa. Seura on perustettu virallisesti jo vuonna 1907 ja se on pelannut maamme korkeimmalla liigatasolla Veikkausliigassa vuodesta 1964. Sekä HJK:n miesten että naisten joukkue on voittanut eniten Suomen mestaruuksia historiansa aikana.

HJK:n miesten pääjoukkueella on vahva kannattajakulttuuri, joten peleistä ei puutu menoa ja meininkiä. Peli-ilta Helsingissä onkin varmasti mieleenpainuva kokemus! Joukkueen kotikenttä on Bolt Arena eli Töölön jalkapallostadion, joka imaisee sisuksiinsa yli 10 700 katsojaa. Koko katsomo on katettu, joten pelejä on mukava seurata vaikka vähän huonommallakin kelillä. Kenttä sijaitsee Taka-Töölössä, ja matka sinne taittuu nopeasti bussilla tai raitiovaunulla.

Töölön jalkapallostadionilla pelaa otteluitaan myös edellä mainitun jääkiekkojoukkue HIFKin jalkapallojaosto, joka niin ikään pelaa Veikkausliigassa. Bolt Arenalla onkin mahdollista jännittää kahden kovatasoisen joukkueen mittelöitä.

Raveista jännitystä reissuun

Helsingin vierailuun on helppo yhdistää myös raviratojen jännitys, sillä lyhyen matkan päästä Espoon Leppävaarasta löytyy Suomen keskusravirata Vermo. Kilpailuja järjestetään yleensä keskiviikkoisin, mutta niitä päästään toisinaan seuraamaan myös viikonloppuina. Jos haluat yhdistää ravit Helsingin-matkaan, kannattaakin reissun ajoitusta suunnitella hetki. Kisapäiviä kertyy vuodessa noin 60, eli mahdollisuuksia riittää kyllä.

Vermon kavioura eli rata, jota käytetään kisaamiseen, on pituudeltaan 1 000 metriä. Kylmäveriset sekä lämminveriset kisaavat tuttuun tapaan omissa lähdöissään. Vermon radalla päästään näkemään Suomen parhaita ohjastajia, joista monet toimivat ammattilaisina Euroopassa – kiivasta menoa on tarjolla joka kisassa. Keskuksesta löytyy kätevä infopiste, jossa vasta-alkajaa opastetaan mahdollisissa kysymyksissä, mikä takaa sen, että ravit ovat ensikertalaisellekin hauska kokemus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.