Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Popular

Mitä tehdä Helsingissä arki-iltana?

Aerial view of Helsinki in winter
Aerial view of Helsinki in winter. Credit: Unsplash

Viime vuosi oli merkittävä monelta osaltaan niin liike-elämälle kuin arkielämälle. Se vei entistä enemmän liiketoiminnoista ja sitä myöten myös kaupasta nettiin, ja tämä on nähtävissä jo nyt välittömästi myös Helsingin keskustan alueella. Ennen niin vilkkailla kauppiaskujilla ja kaduilla on nyt saatavilla tyhjää liiketilaa sopuhintaan, mutta uusia tulijoita ei tiloihin ole.

Helsingissä on satoja ravintoloita ympäri kaupunkia ja näin 2020-luvulla tarjolla on vaikka minkä maan erikoisuuksia aina street foodista lähtien fine dining ravintoloihin, joten helsinkiläisillä on siinä mielessä paremmat tarjoilut kuin muualla Suomessa. Liikenne on kuitenkin myös ravintoloissa hiljentynyt, ja vaikka lounasaikaan ravintoloissa vielä on hyvin ihmisiä, on kaupunki iltaisin selkeästi hiljentynyt. Mitä sitten voi tehdä ennen kuin kaikki palaa ennalleen?Helsingissä on satoja ravintoloita ympäri kaupunkia ja näin 2020-luvulla tarjolla on vaikka minkä maan erikoisuuksia aina street foodista lähtien fine dining ravintoloihin, joten helsinkiläisillä on siinä mielessä paremmat tarjoilut kuin muualla Suomessa. Liikenne on kuitenkin myös ravintoloissa hiljentynyt, ja vaikka lounasaikaan ravintoloissa vielä on hyvin ihmisiä, on kaupunki iltaisin selkeästi hiljentynyt. Mitä sitten voi tehdä ennen kuin kaikki palaa ennalleen?

Digitaaliset palvelut kaikkien saatavilla

Viime vuosi oli vuotena kaikille erikoinen ja varmasti muistettava, mutta digitaalinen muutos oli alkanut tapahtua jo ennen sitä. Suomalaiset esimerkiksi maksoivat jo 2019 nettiostoksistaan mobiilisti enemmän kuin kotikoneella ja muutenkin suomalaiset ovat olleet edelläkävijöitä digitaaliseen maailmaan siirtymisessä. Me helposti vertaamme itseämme Ruotsiin, mutta jos verrataan meitä muuhun Eurooppaan, niin hyvässä vauhdissa ollaan. 

Palvelut kuten nettipokeri, netin suoratoistopalvelut, ja kaikenlaiset elämäntapasovellukset ovat vallanneet älypuhelimemme, ja sitä kautta älypuhelin on vallannut meidän elämämme. Mutta toisaalta taas suomalaiset ovat lähteneet valloittamaan maailmaa älypuhelin edellä ja Wolt sai juuri satoja miljoonia rahoitusta maailman valloitukseensa uudelta rahoituskierrokseltaan.

Samaan digitaaliseen kasvuun liittyy myös helsinkiläisten ja muiden eurooppalaisten harrastamisessa tapahtunut muutos: e-urheilu on ohittanut määrissä perinteiset lajit kuten jalkapallon ja jääkiekon ja monet isot kansainväliset joukkueet ovat rakentaneet oman seuransa sisälle digitaalisen pelaamisen osastoja, jotta nuoret saadaan pidettyä edes jollakin tavalla mukana perinteisissäkin lajeissa.

Euroopassa on tätä nykyä 23 maan e-urheilu maaorganisaatiot johtavien maiden ollessa Saksa, Ranska ja Englanti sekä Venäjä. Deloitte laski vuodelle 2020, että yli 105 miljoonaa ihmistä katselisi e-urheilun eri tapahtumia! Helsingistäkin ponnistavat mm. HAVU ja ENCE, kaksi suomalaista kansainvälisen tason e-urheilujoukkuetta.

Suoratoisto täyttää arjen tyhjiön

Nyt kun tapahtumat ovat seis, eikä harrastamaankaan sisätiloihin välttämättä pääse aivan samalla tavalla kuin ennen, niin netin ja varsinkin suoratoiston käyttö on lisääntynyt valtavasti. Helsingin alueella digitaalisten palveluiden käyttö onkin helppoa sillä koko kaupungin kattaa todella hyvät nettiyhteydet ja normaalitalouksiinkin on saatavissa sellaiset nopeudet, mistä muualla maassa voi vain unelmoida.

Tästä kaikesta lisääntyneestä tarjonnasta ja käytännöistä johtuen mm. Netflix joutui rajoittamaan laatuaan Euroopassa 2020, jottei eurooppalaisten katselut oli täysin rampauttanut Euroopan dataverkkoja. Suoratoiston vallasta kertoo jo se, että jos meillä oli Suomessa ennen vain pari kanavaa tarjolla katseltaviksi, löytyy meiltä nyt pelkästään suoratoistopaketteja puolisen kymmentä ja niissä tuhansia ohjelmia valmiiksi suomeksi tekstitettynä. Arki-illoiksi löytyy siis kyllä tekemistä sieltä digimaailmasta.

Maksutta liikkeelle

Helsinki on satamakaupunki ja kaupungissa on puistoja vähän joka puolella kaupunkia, ja vaikka kaupunki on eurooppalainen pääkaupunki, uskaltaa sen kaduilla pääsääntöisesti kävellä koska ja missä tahansa. Luonnollisesti aivan keskusta-alueita tai pimeitä kujia kannattaa vältellä yöaikaan, koska kaikissa isommissa kaupungeissa on myös sitä rikollista ainesosaa, joka on valmiina ottamaan hyödyn uhkarohkeista yöihmisistä.

Maksutta voimme sen sijaan lähteä päivisin kävelemään Helsingin rannoille tai kävely- tai polkupyöräreiteille, joita löytyy ihan kartoiksi saakka. Helsinki tarjoaa hienot luonnot aivan pääkaupungin kupeessa ulkoilua varten, mikä ei välttämättä ole enää niin itsestään selvää kaikissa Euroopan pääkaupungeissa.

Museokortilla museoihin

Jos kuitenkin olet kulttuuria harrastava, tai haluat tietää lähihistoriastamme lisää, Helsingin alueella museokortilla pääsee jopa 34 eri museoon! Helsingistä löytyvät museot niin taiteella, designille kuin arkkitehtuurille, lapsillekin tekemistä ja monia erikoismuseoita. Museoissa on myös paljon vaihtuvia näyttelyitä, joiden parissa vilahtaa hetki jos toinenkin, ja vaikka olisit käynyt esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseossa, niin aina voi tehdä muistokierroksen ja tutustua kaupungin katuihin 30-luvulta 70-luvun keskiolutbaariin.

Written by: Rick Andersson.

Leave a Reply

Your email address will not be published.