Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Netflixin kehittyvä hinnoitteludynamiikka ja sen heijastusvaikutus tilaajiin

Woman watching movie
Credit: Pixabay/yousafbhutta

Netflix on jatkuvasti kehittyvässä suoratoistopalvelujen maailmassa pysynyt jatkuvasti eturintamassa, määrittänyt trendejä ja mukautunut markkinoiden vaatimuksiin. Sen viimeaikaiset hinnoittelustrategiat ovat kuitenkin herättäneet keskustelua niin tilaajien, alan asiantuntijoiden kuin kilpailijoidenkin keskuudessa.

Viimeaikainen hinnankorotus: maailmanlaajuinen ilmiö

Netflix ilmoitti hiljattain korottavansa kahden tilauspakettinsa kuukausihintoja merkittävillä markkinoilla, kuten Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Ranskassa. Tämä osakkeenomistajien kirjeessä paljastettu päätös osoitti, että näillä alueilla hinta nousisi välittömästi. Lisäksi Saksan, Espanjan, Japanin, Meksikon, Australian ja Brasilian kaltaisten maiden on määrä kokea nämä muutokset seuraavan viikon aikana. Peruspaketti, joka oli aiemmin saatavilla halvemmalla hinnalla, johon NetBet pelaajilla ja monilla on varaa, maksaa nyt tilaajille 12 dollaria kuukaudessa. Samanaikaisia streameja tai jäsenoikeuksia koskevat yksityiskohdat ovat kuitenkin edelleen epäselviä. Toisaalta premium-paketin hinta nousee 23 dollariin kuukaudessa. Mielenkiintoista on, että tämä muutos ei vaikuta mainos- ja standardisuunnitelmiin.

Hinnanmuutoksen tausta

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Netflix on mukauttanut hinnoitteluaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö otti käyttöön lisämaksuja tilin jakamisesta ja poisti kesällä 10 dollarin peruspaketin. Lisäksi lisämaksua perittiin niiltä, jotka jakavat jäsenyytensä kotitaloutensa ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Kilpailutilanne

Suoratoistopalveluala ei ole vieras hinnanmuutoksille. Useat Netflixin kilpailijat, kuten Disney Plus, Hulu, Peacock, Discovery Plus ja Paramount Plus, ovat tarkistaneet hinnoitteluaan viime kuukausina. Kun Netflixin uutta hinnoittelurakennetta verrataan näihin palveluihin, se näyttää olevan hyvin samassa linjassa erityisesti Disney Plussan ja Hulun kaltaisten jättiläisten kanssa.

Monipuolistaminen suoratoiston ulkopuolelle

Netflixin kunnianhimoiset tavoitteet eivät rajoitu pelkästään videon suoratoistoon. Yhtiö on uskaltautunut pelimaailmaan, lanseeraa pelejä alustallaan mobiililaitteille vuonna 2021 ja aloittaa testit TV-yhteensopivuuden osalta. Tämä kuukausittain laajeneva pelivalikoima sisältää nimikkeitä, jotka ovat saaneet inspiraationsa Netflixin alkuperäisestä sisällöstä. Huomionarvoista on, että nämä pelit tulevat ilman lisäkustannuksia tilaajille.

Suorat urheilulähetykset

Netflix on astumassa myös suorien urheilulähetysten alalle. Marraskuussa esitettävä ensimmäinen Netflix Cup on suora golftapahtuma, jossa yhdistyvät Formula 1:n jännitys ja PGA-urheilijoiden tarkkuus, ja kaikki kilpailevat lopullisesta tittelistä.

Perusstrategia

Netflixin hinnoittelupäätöksiin vaikuttavat lukuisat tekijät. Yhtiön kansainvälinen laajentuminen, joka toteutui suurelta osin vuoteen 2016 mennessä, on johtanut moninaisiin hinnoittelustrategioihin eri markkinoilla. Tavoitteena on aina ollut löytää tasapaino tilaajamäärän kasvun ja kannattavuuden välillä. Kun otetaan huomioon eri alueiden erilaiset haasteet, kuten palvelun kohtuuhintaisuus, laajakaistan saatavuus ja kilpailu, yleispätevä hinnoittelustrategia on epäkäytännöllinen.

Tuleva tie

Tulevaisuutta ajatellen Netflixin hinnoittelustrategia vuodelle 2023 ja sen jälkeen saattaa jatkaa markkinakohtaista lähestymistapaa, etenkin jos maailmanlaajuiset taloudelliset haasteet jatkuvat. Vaikka huomattavat hinnankorotukset saattavat kuulua menneisyyteen, tulevat hinnankorotukset voivat olla 10-12 prosentin luokkaa, kuten vuosina 2021 ja 2022 havaitut suuntaukset.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Netflixin hinnoittelustrategiat heijastavat sen mukautuvaa lähestymistapaa dynaamisilla markkinoilla. Vaikka nämä muutokset saattavat herättää närää tilaajien keskuudessa, ne korostavat yhtiön sitoutumista laadukkaan sisällön tarjoamiseen ja tarjonnan monipuolistamiseen. Kun suoratoistopalvelujen markkinat kehittyvät edelleen, vain aika näyttää, miten nämä strategiat muokkaavat Netflixin tulevaa kehitystä.

Sponsored Article

Leave a Reply

Your email address will not be published.